Blog: Valletta

De geschiedenis van Valletta, de hoofdstad van Malta, gaat terug tot de 16e eeuw. In 1565 werd de stad gesticht door de Ridders van Sint-Jan, een katholieke orde van ridders die zich hadden gespecialiseerd in de verdediging van Christendom tegen de Ottomanen.

De stad werd genoemd naar Jean Parisot de la Valette, de grootmeester van de orde die de leiding had over de bouw van de stad. Het is ongelofelijk hoe mooi en symetrisch Valletta is gebouwd, zeker voor die tijd. Jean Parisot was een belangrijke figuur in de Slag om Malta, een belangrijke oorlog tussen de Ridders van Sint-Jan en de Ottomanen in 1565. De Ridders wonnen de oorlog en bouwden Valletta als een fortificatie om zich te beschermen tegen toekomstige aanvallen.

Valletta is een unieke stad met vele historische bezienswaardigheden. Er zijn vele kerkgebouwen, zoals de St. John’s Co-Cathedral, die rijk is aan gouden beeldhouwwerk en schilderijen uit de 16e eeuw. Er is ook de Barrakka Tuinen, een prachtig uitzicht over de haven van Valletta en de omliggende eilanden.

De stad is ook bekend om zijn architectuur, met vele gebouwen uit de 16e en 17e eeuw, zoals de Auberge de Castille, het huidige kantoor van de Maltese premier. Er zijn ook vele musea, waaronder het National War Museum en het Museum van Natuurlijke Geschiedenis, die de geschiedenis van Malta en de Ridders van Sint-Jan in detail weergeven.

Valletta is ook een UNESCO Werelderfgoed site, een erkenning van de unieke architectuur en historische betekenis van de stad. In 2018 was Valletta ook de Culturele Hoofdstad van Europa.

In recente jaren is Valletta een populaire bestemming geworden voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en cultuur van Malta. Er zijn vele tours beschikbaar om de stad te verkennen, en er zijn vele restaurants, bars en winkels die de bezoekers kunnen vermaken. Als je Malta bezoekt, is een bezoek aan Valletta een absolute must.

Aanmelden voor je stage

Meld je gratis aan en wij gaan z.s.m. voor je aan de slag!

Stagekampioen Malta

Mail ons:
stagekampioen.malta@outlook.com

Bel ons:
06-83 500 600

Of stuur een Appje ;)
06-83 500 600

Bekijk ook onze blogs over Malta

Blog: Valletta

De geschiedenis van Valletta, de hoofdstad van Malta, gaat terug tot de 16e eeuw. In 1565 werd de stad gesticht door de Ridders van Sint-Jan,

Lees verder
studiefinanciering-stage-buitenland

Stagevergoeding op Malta

Een stage in het buitenland levert een hoop nieuwe vrienden, een prachtige ervaring en een boost van je CV op. En het mooie is dat je ook in aanmerking komt voor vergoedingen.

Lees verder
Ligging-malta

Waar ligt Malta eigenlijk?

Waar ligt malta? Malta is een klein eiland wat gelegen is in de Middellandse zee, net onder Sicilië (Italië). Doordat Malta in Europa ligt is het makkelijk bereisbaar.

Lees verder

Bedankt voor je aanmelding!

We komen zo snel mogelijk bij je terug met een reactie. Kan je niet wachten?

Neem contact op via: stagekampioen.malta@outlook.com