Zoveel kost het leven op Malta!

Kosten stage Malta

Het inkomen op Malta is vergeleken met Nederland erg laag, dat heeft als voordeel dat alles in verhouding een stuk goedkoper is. In de druk bevolkte gebieden is dat natuurlijk iets minder, omdat toeristen over het algemeen meer betalen. Maar vooral in de horeca, het toerisme en het uitgaansleven zijn de relatief lage kosten heel goed te merken.

Om je een indicatie te geven van de kosten tijdens een stage in het buitenland hebben wij de belangrijkste uitgaven voor je op een rijtje gezet:


1. Accommodatie

Een kamer kost gemiddeld rond de €500,- per maand. Dit bedrag wordt meestal lager wanneer je met meerdere mensen opzoek gaat naar een accommodatie, als je het voor langere tijd wil huren of als jij je tijdig aanmeldt. Dit geldt natuurlijk ook andersom, als jij je tijdig aanmeldt of een accommodatie voor een korte periode wilt huren kan dit duurder uitpakken.


2. Vliegtickets

Als je voor de goedkoopste optie wilt gaan, kun je het beste vanaf Eindhoven naar Malta vliegen met Ryanair. De kosten voor een enkeltje bij RyanAir verschillen tussen de €40,- en €150,-. Op de website van Ryanair kun je gemakkelijk de data wijzigen om zo de goedkoopste vliegtickets te bemachtigen. Een andere optie is natuurlijk om vanaf Amsterdam te vliegen met één van de vele andere luchtvaartmaatschappijen.


3. Vervoer op Malta

Als je ver bij je stage vandaan woont kun je ervoor kiezen om een busabonnement aan te schaffen. De kosten hiervoor zijn €21,- per maand of €55,- voor 3 maanden en dit abonnement kun je aanvragen via de volgende link: publictransport.com.mt

Als je dichter bij je stage woont kun je vaak ook lopend of met de fiets. Een fiets kopen is best wel prijzig en daarom is het huren van een fiets een goed alternatief. Nextbike Malta biedt verschillende fiets abonnementen aan die passend zijn bij jouw stageduur.


4. Kosten voor het levensonderhoud

Volgens het Nibud studentenonderzoek geven uitwonende studenten rond de €180,- per maand uit aan boodschappen en ongeveer €146,- per maand aan zaken als uiteten, feesten, hobby’s en dagjes weg. 

Nu hangt het er natuurlijk vanaf of er maaltijden worden aangeboden bij het stagebedrijf of niet en hoe vaak jij buiten de deur eet. Je kan ervoor kiezen om elke dag te koken of om iets lekkers te halen bij een van de vele horeca locaties op Malta.


5. Verzekeringen

Verzekeringen zijn een belangrijk onderdeel bij een stage in het buitenland.  Maar gelukkig zijn de meeste zorg- en aansprakelijkheidsverzekeringen ook geldig in andere Europese landen. Check bij jouw zorgverzekeraar of alles Europees is gedekt. Als dit niet zo is kun je dit in de meeste gevallen aanvragen bij je eigen verzekeraar. Zo niet, dan helpen wij jou met het afsluiten van een tijdelijke verzekering.

Bij vakanties en andere reizen naar het buitenland kun je ook een reisverzekering afsluiten. Vraag aan je ouders of jullie al een doorlopende reisverzekering hebben of sluit deze af. 

Over het algemeen heeft het merendeel van de studenten alle verzekeringen al Europees gedekt. Hierdoor blijven de kosten voor de verzekeringen gelijk aan je huidige kosten.

*De kosten geven alleen een indicatie om onze studenten een beeld te geven. De uitgaven verschillen echter per persoon.


6. Opbrengsten

Naast het kostenplaatje heeft een stage in het buitenland natuurlijk ook heel veel voordelen waardoor het zeker de moeite waard is om het avontuur aan te gaan. Een buitenlandstage geeft je de kans om nieuwe vrienden, een andere cultuur en ook een andere taal te leren kennen, wat erg aantrekkelijk is voor je toekomstige carrière. 

Daarnaast zijn er ook manieren om gebruik te maken van verschillende vergoedingen. Deze informatie kun je vinden in de volgende blog: Stagevergoeding

Kosten-malta

Aanmelden voor je stage

Meld je gratis aan en wij gaan z.s.m. voor je aan de slag!

Stagekampioen Malta

Mail ons:
stagekampioen.malta@outlook.com

Bel ons:
06-83 500 600

Of stuur een Appje ;)
06-83 500 600

Bekijk ook onze blogs over Malta

Blog: Valletta

De geschiedenis van Valletta, de hoofdstad van Malta, gaat terug tot de 16e eeuw. In 1565 werd de stad gesticht door de Ridders van Sint-Jan,

Lees verder
studiefinanciering-stage-buitenland

Stagevergoeding op Malta

Een stage in het buitenland levert een hoop nieuwe vrienden, een prachtige ervaring en een boost van je CV op. En het mooie is dat je ook in aanmerking komt voor vergoedingen.

Lees verder
Ligging-malta

Waar ligt Malta eigenlijk?

Waar ligt malta? Malta is een klein eiland wat gelegen is in de Middellandse zee, net onder Sicilië (Italië). Doordat Malta in Europa ligt is het makkelijk bereisbaar.

Lees verder

Bedankt voor je aanmelding!

We komen zo snel mogelijk bij je terug met een reactie. Kan je niet wachten?

Neem contact op via: stagekampioen.malta@outlook.com